'Ex-PSV-target Vranckx alsnog richting Wolfsburg-uitgang'

'Wolfsburg laat vraagprijs voor ex-target PSV zakken: Fiorentina wil toeslaan'

17 juni om 10:44

Voormalig PSV-doelwit Aster Vranckx lijkt deze zomer alsnog te vertrekken bij VfL Wolfsburg. Fiorentina wil zich versterken met de 21-jarige middenvelder, meldt Gianluca di Marzio.

Net als PSV was de Italiaanse club vorige zomer al nadrukkelijk in de markt voor Vranckx. Wolfsburg zat toen echter te hoog in de boom voor de Belg, die zo'n vijftien miljoen euro moest kosten. "Ik had positieve gesprekken met die clubs", zei Vranckx daar eerder zelf over. "Dat waren ploegen waar ik had gepast."

Vranckx leek dit seizoen opnieuw een bijrol te gaan vertolken bij Wolfsburg, maar richtte zich op. Hij speelde uiteindelijk 26 officiële duels, waarvan veertien als basisspeler. Doordat hij nog maar een contract heeft tot medio 2025, is Wolfsburg toch bereid om hem voor een lager bedrag te laten gaan. De controleur moet tien miljoen euro kosten en volgens Di Marzio wil Fiorentina nu alsnog spijkers met koppen slaan.

Vranckx speelde in het seizoen 2002/2003 al in de Serie A. Destijds huurde AC Milan hem van Wolfsburg, maar I Rossoneri besloten geen gebruik te maken van de koopoptie. Momenteel is Vranckx met de Rode Duivels actief op het EK.