Nepmascotte wurmt zich naar binnen bij EK-duel

Buitenspel: Youtuber wurmt zich als nepmascotte naar binnen op openingsduel EK

17 juni om 08:55

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie vanaf nu óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

Youtuber smokkelt zichzelf op EK naar binnen

De Duitse Youtuber Marvin Wildhage heeft zich tijdens de openingswedstrijd van het EK op een wel hele opvallende manier het veld op gekregen. De contentmaker kroop in een mascottepak en ging zo het stadion in en daarna het veld op. Wildhage was echter helemaal niet gevraagd als mascotte en hij droeg ook een pak dat niet bij het EK hoort. 

De Youtuber liet in China het pak van de echte mascotte namaken, waardoor hij het stadion binnen kon komen. Ook de werknemerskaart had de Duitser nagemaakt, waardoor hij zo het veld op kon en met prominenten op de foto kon. Voor de aftrap werd hij wel ontdekt door de beveiligers, waarna hij uit het stadion gegooid werd. Hij heeft voor de rest van het EK een stadionverbod gekregen en een gebiedsverbod rondom München.