Sassuolo wil Pedersen

'Na Torino nieuwe Serie A-interesse voor Pedersen: Feyenoorder ziet stap zitten'

15 augustus om 07:05

Marcus Pedersen geniet concrete belangstelling van Sassuolo. Dat meldt 1908. De Serie A-club is momenteel een serieuze poging aan het ondernemen om de rechtsback van Feyenoord naar Italië te halen. 

Volgens 1908 heeft de clubleiding van Sassuolo zich inmiddels gemeld bij Feyenoord om een mogelijke transfer te bespreken. Daarbij is ook al een bod ter sprake gekomen, 'waarvan later in het onderhandelingsproces meer gezegd kan worden', zo is te lezen. 

Feyenoord verlangt naar verluidt ongeveer zeven miljoen euro voor Pedersen, die eerder ook al op de radar stond van Torino. Die club pakte destijds niet door, terwijl Sassuolo dat wel van plan is. De Noors international geldt als de topkandidaat om de club te versterken en lijkt zelf ook wel oren te hebben naar een overstap. 

Pedersen, die in de zomer van 2021 naar De Kuip kwam, zag zijn perspectief op speeltijd slinken na de terugkeer van Bart Nieuwkoop. In een gesprek met de clubleiding heeft hij vernomen uit te mogen kijken naar een nieuwe werkgever. De rechtervleugelverdediger, die bij Feyenoord nog een contract heeft tot medio 2026, speelde tot op heden 88 duels voor de landskampioen. Daarin leverde hij zeven assists.