'Ajax was in de markt voor geblesseerd geraakte doelman uit Frankrijk'

'Ajax was in de markt voor geblesseerd geraakte doelman uit Frankrijk'

15-08-2023 18:20
31

Ajax was deze zomer in de markt voor een Franse doelman. Alban Lafont (24) stond op de lijst van technisch directeur Sven Mislintat als potentiële opvolger van Gerónimo Rulli, aldus Ouest-France.

Rulli flirtte met een terugkeer naar Villarreal en droomtransfer naar Bayern München, waardoor Mislintat zich genoodzaakt zag om de transfermarkt te verkennen. Eén van de belangrijkste opties was Lafont. De 24-jarige doelman van FC Nantes wordt al jaren een grote toekomst voorspeld.

Van een deal tussen Ajax en Nantes zal het hoe dan ook niet komen: net als Rulli is Lafont geblesseerd geraakt in het eerste competitieweekend. Bij een botsing met Zakaria Aboukhlal en de paal brak hij zijn ribben én liep hij een klaplong op. Hij is zo'n twee maanden uitgeschakeld en zal dus sowieso geen transfer maken.

Ook nu Rulli in de eerste seizoenshelft niet meer in actie komt, zal Ajax waarschijnlijk geen nieuwe keeper aantrekken. Jay Gorter krijgt het vertrouwen en trainer Maurice Steijn heeft ook de beschikking over miljoenenaankoop Diant Ramaj. Lafont stond deze zomer ook in de belangstelling van Nottingham Forest en Sevilla.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast