'Beweringen Genee tegengesproken: niks aan de hand bij medische keuring Ziyech'

Update: 'Ziyech doorstaat ook tweede gedeelte medische keuring, transfer is rond'

17 augustus 2023 om 22:08
Laatste update: 17 augustus 2023 om 22:04

Volgens Sport Italia is er helemaal niets mis met het eerste gedeelte van de medische keuring van Hakim Ziyech. Wilfred Genee vertelde eerder in Vandaag Inside dat de middenvelder volgens 'doorgaans betrouwbare bronnen' afgekeurd is bij Galatasaray. Volgens de Italiaanse media is daar dus niks van waar.

Ziyech doet zijn medische keuring nog in Londen en het eerste gedeelte zou dus wel goed zijn verlopen. Vrijdag zal hij het laatste gedeelte van zijn keuring hebben en als dat goed gaat, dan vliegt hij naar Istanbul om zijn contract te tekenen. Genee wist dus eerder te melden dat Ziyech niet door de keuring heen was gekomen. De middenvelder zit op dit moment in een uitzichtloze situatie bij zijn huidige club Chelsea.

Eerder deze transferzomer was Ziyech al rond met een transfer naar Al Nassr, maar die overstap ging op het laatste moment niet door. Verschillende verhalen deden de ronde over het klappen van die transfer, waaronder het gerucht dat Ziyech door knieproblemen de medische keuring niet had gehaald. Een andere reden zou zijn dat beide partijen er financieel op de laatste punten niet uitkwamen. Begin 2023 zag Ziyech ook een transfer naar Paris Saint-Germain afketsen.

Update: Hakim Ziyech is ook het tweede gedeelte van zijn medische keuring bij Galatasaray zonder problemen doorgekomen. Dat meldt journalist Rudy Galetti. De sierlijke linkspoot vliegt snel naar Turkije om de overstap af te ronden.