FC Twente bereikt play-offs Conference League

Twente wint ruim in Riga en kan zich zeer waarschijnlijk opmaken voor Fenerbahçe

17 augustus 2023 om 20:56
Laatste update: 17 augustus 2023 om 21:02

FC Twente heeft zich donderdagavond ten koste van Riga FC geplaatst voor de play-offs van de Conference League. Na de 2-0 van vorige week in Enschede werd het in Letland 0-3 dankzij fraaie treffers van Daan Rots, Gijs Besselink en Naci Ünüvar. De volgende opponent van trainer Joesph Oosting en co. wordt naar alle waarschijnlijkheid Fenerbahçe. 

Bij Twente was er een basisplaats voor Youri Regeer. Hij vormde samen met Mathias Kjolo en Michal Sadilek het middenveld. Sem Steijn, die tegen Almere City nog aan de aftrap verscheen, begon op de bank. 

De ruim 600 meegereisde Twente-supporters zagen hoe Lars Unnerstall na elf minuten voor het eerst echt moest optreden. De doelman van de Tukkers moest redding brengen op een schot van Anthony Contreras. Twente wist in het eerste helft, waarin de Letten opportunistisch voor de dag kwamen, weinig in te brengen. Op slag van rust moest Unnerstall opnieuw optreden, en wederom met succes. 

Ondanks de vrij matige eerste helft van Twente werd twaalf minuten na rust het Letse verzet alsnog verbroken. Daan Rots, vorige week ook al trefzeker, scoorde op magistrale wijze. De vleugelaanvaller schoot met links én via de lat heerlijk binnen. 

Daarmee bepaalde hij de totale stand over twee duels op 3-0, iets wat Riga ondanks een aantal kleine speldenprikjes niet meer wist goed te maken. In de slotfase liepen de Tukkers zelfs nog uit naar 0-3. Invaller Besselink nam de fraaie 0-2 voor zijn rekening, waarna ook Ünüvar nog scoorde. Zodoende plaatst de ploeg van  Oosting zich definitief voor de play-offs van de Conference League. Daarin treft het zeer waarschijnlijk Fenerbahçe, dat donderdagavond de return tegen NK Maribor afwerkt.