Bruggink haalt 'intelligente jongen' naar FC Twente: Precies wat we zochten

Bruggink haalt 'intelligente jongen' naar FC Twente: "Precies wat we zochten"

15 augustus - 19:44 Laatste update: 19:45
36

FC Twente heeft zich versterkt met Alec van Hoorenbeeck. De linksbenige verdediger uit België komt op huurbasis over van KV Mechelen, met optie tot koop.

Twente raakte deze zomer Julio Pleguezuelo kwijt aan Plymouth Argyle en zocht sindsdien naar een linksbenige verdediger. De keuze is gevallen op Van Hoorenbeeck. Het is niet bekend hoeveel de Enschedeërs moeten betalen als de 24-jarige Belg definitief wordt ingelijfd.

"Alec is comfortabel aan de bal, is snel en heeft lengte, precies wat we zochten", reageert technisch directeur Arnold Bruggink op de clubsite. "Het is een intelligente jongen, met een goed karakter, die zich snel gaat aanpassen. Zijn komst geeft de staf een extra optie in de verdediging."

Van Hoorenbeeck, die als centrale verdediger en linksback uit de voeten kan, noemt Twente 'een heel mooie uitdaging'. "Ik zie het echt als een stap vooruit." Vorige week bezocht hij de Conference League-wedstrijd tegen Riga FC (2-0). "Ik was uiteraard bekend met de club, maar ik ben verrast door de grootte."

FC Twente versterkte zich deze zomer al met Manfred Ugalde (werd al gehuurd), Younes Taha, Youri Regeer en Naci Ünüvar.