Weer gaat het mis: duel tussen Telstar en SC Cambuur tijdelijk stilgelegd

Weer gaat het mis: duel tussen Telstar en SC Cambuur tijdelijk stilgelegd

18-08-2023 21:20 Laatste update: 22:06
35

Het duel tussen Telstar en SC Cambuur is vrijdagavond tijdelijk gestaakt. Reden van het stilleggen van het duel was een beker die op het veld was gegooid. 

Scheidsrechter Stan Teuben heeft het vrijdag druk en moest in de eerste helft al acht gele kaarten trekken. Halverwege de eerste helft landde een beker op het veld, vervolgens werd het spel gestaakt. Tien minuten later begon het duel weer. Doelpuntenmaker Milan Smit ontving bovendien een gele kaart voor provocerend juichen.

Telstar-coach Mike Snoei ging eveneens op de bon na protesteren. De trainer was het oneens met het besluit om Cambuur een strafschop te geven. De KNVB hakte vorig seizoen een knoop door en voerde strengere regels in wat betreft het gooien van objecten op het veld. Dat besluit werd genomen nadat Davy Klaassen tijdens De Klassieker een object op zijn hoofd kreeg, in april van dit jaar. Na het invoeren van de regel werden elke speelronde veel wedstrijden stilgelegd of zelfs definitief gestaakt vanwege gegooide voorwerpen.