Rangers kan zich dankzij Dessers en Danilo met goed gevoel richten op PSV-clash

19-08-2023 15:39
35

Rangers FC heeft zaterdag, mede dankzij Cyriel Dessers, een blamage voorkomen. De opponent van PSV in de play-offs van de Champions League rekende in de League Cup met de grootst mogelijke moeite af met eerstedivisionist Morton: 2-1.

Dessers vormde een spitsenduo met Sam Lammers, waardoor ex-Feyenoorder Danilo op de bank begon. De Belgische aanvalsleider was tegen Morton bij alle drie de goals betrokken. Vlak na rust veroorzaakte hij een penalty. Morton pakte het cadeautje uit en kwam vanaf de strafschopstip op voorsprong. De VAR, die bij de overtreding van Dessers ook al ingreep, hielp Rangers zeven minuten later ook aan een penalty.

Achter de bal ging Dessers staan. De oud-spits van Feyenoord maakte zijn fout goed en schoot overtuigend raak. Na de gelijkmaker mocht Danilo zijn opwachting maken. Op aangeven van Dessers werd de Braziliaan man van de wedstrijd, door de bal binnen te tikken.

Rangers kan opgelucht ademhalen en de focus kan op PSV. Dinsdag wordt de eerste wedstrijd van het tweeluik afgewerkt op Ibrox.

Kijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!