'Real Madrid wil PSG laten beven en werkt aan ultiem offensief voor Mbappé'

'Real Madrid wil PSG laten beven en werkt aan ultiem offensief voor Mbappé'

20-08-2023 12:48 Laatste update: 13:08
43

De transfersoap rond Kylian Mbappé dreigt nóg een hoofdstuk te krijgen: Real Madrid werkt aan een nieuwe poging om de Franse superster (24) los te weken bij Paris Saint-Germain. Met dat nieuws pakt Sport Bild zondag uit.

Real Madrid zou lang hebben nagedacht over de situatie van Mbappé en lijkt nu toch te besluiten om hem déze zomer naar Madrid te halen. Een bod van ongeveer 120 miljoen euro zou genoeg moeten zijn, klinkt het. Volgens Sport Bild wil clubpresident Florentino Pérez zich aan het einde van de transferperiode weer melden in Parijs, waarschijnlijk op 29 of 30 augustus.

De late couppoging uit Madrid zou twee redenen hebben: Real hoopt een nieuwe transferklucht van de bovenste plank te voorkomen én wil PSG maximaal onder druk zetten. De Parijzenaren hebben dan nog maar twee of drie dagen om een beslissing te nemen.

Dat PSG het contract van Mbappe wil verlengen tot medio 2026 om een transfervrije exit onmogelijk te maken, is voor Real Madrid een extra reden om weer in actie te komen. Voor de Champions League-recordhouder heeft het weinig zin om nog een jaar op Mbappé te wachten als er alsnog een transfersom op tafel dient te komen.

Het nieuws uit Duitsland komt op een zéér opvallend moment, omdat Mbappé zaterdag scoorde tegen Toulouse (1-1) bij het vieren van zijn doelpunt 'ik blijf hier, ik blijf hier' riep naar de ultra's van PSG. De Fransman maakte zijn rentree als invaller.