Done deal: Excelsior haalt voormalig Feyenoord-verdediger terug naar Rotterdam

Done deal: Excelsior haalt voormalig Feyenoord-verdediger terug naar Rotterdam

21-08-2023 18:16 Laatste update: 18:18
20

Ian Smeulers is officieel gepresenteerd bij Exelsior. De verdediger tekende een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar in Rotterdam. 

In het verleden kwam Smeulers uit voor Feyenoord, FC Dordrecht, Willem II en het afgelopen seizoen speelde hij in het shirt van Sandefjord Fotball uit Noorwegen. Op de clubsite van zijn nieuwe werkgever geeft de 23-jarige linkervleugelverdediger aan blij te zijn met zijn overstap. "Ik heb vroeger hier bij wedstrijden van Excelsior op de tribune gezeten en was ook bij de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk in 2014 toen Excelsior promoveerde naar de Eredivisie", aldus Smeulders. "En met Feyenoord speelden we hier onze thuiswedstrijden in de Youth League. De sfeer in het stadion is altijd gezellig, dat weet ik nog wel. Wat dat betreft voelt dit meteen vertrouwd. Ook omdat het in Rotterdam is, waar ik zelf vandaan kom."

"De manier waarop Excelsior speelt, spreekt me aan", vervolgt Smeulers. "Hetzelfde geldt voor de basisprincipes van het team, waar ik het met de trainer over heb gehad. De Eredivisie is bovendien een mooi platform om je te laten zien als speler. Ik zie dit daarom als een goede stap om mezelf verder te ontwikkelen. En dat, zoals ik al aangaf, in een voor mij vertrouwde omgeving. De cultuur van de club past bij mij. Gewoon normaal doen en hard werken. Daar ben ik ook van."

Smeulers gaf eerder in gesprek met VoetbalPrimeur al aan terug te willen keren naar Nederland. "Ik sta open voor Nederland. Ik keer graag terug als er een goede club uit de Eredivisie komt", zei hij in #DoneDeal de podcast. "Er lopen wat gesprekken, maar het nog niet concreet. Ja, ik heb wel contact gehad met Eredivisie-clubs."