Premier League-schorsing komt hard aan: 'Voelt als een voetbalgevangenis'

Premier League-schorsing komt hard aan: 'Voelt als een voetbalgevangenis'

21-08-2023 22:02
23

Ivan Toney snakt ernaar om weer met zijn teamgenoten te kunnen spelen. De spits van Brentford is door de FA voor acht maanden geschorst wegens het schenden van de regels rondom gokken.

De 27-jarige Engelsman werd geschorst nadat bekend werd dat hij dertienmaal had ingezet op zijn eigen elftal, waarin hij inzette op een nederlaag van zijn eigen elftal. Tot 17 januari 2024 mag de spits niet voor Brentford uitkomen, al mag hij vanaf 17 september wel weer trainen met zijn teamgenoten. "Als ik weer met de jongens op het veld sta, zal het beter worden", aldus Toney in de podcast The Diary of a CEO.

De eenmalig international van Engeland is het er niet mee eens dat een speler die de regels overtreedt, van het voetbal wordt uitgesloten. "De hele voetbalwereld staat bol van kwesties over mentale gezondheid en dan doet de FA dit. Ze duwen me weg. Ik wil niet dat mensen medelijden met me krijgen, maar wat als iemand die niet zo sterk is als ik dit moet meemaken? Dat kan zo iemand breken."

Toney is blij met het feit dat hij spoedig weer mag trainen. "Dat ik dat nu niet mag, doet pijn. Het voelt niet goed en dat het niet is toegestaan vind ik onbegrijpelijk. Ik tel de dagen af tot ik weer het trainingsveld op mag en met de jongens mag meedoen. Voor nu voelt dit als een voetbalgevangenis."