'Serieuze interesse in Van Hooijdonk, die Italië kan verlaten voor Duitsland'

'Serieuze interesse in Van Hooijdonk, die Italië kan verlaten voor Duitsland'

21-08-2023 23:04
66

Sydney van Hooijdonk staat op de radar van VfL Wolfsburg, meldt Voetbal InternationalDie Wölfe hebben zich officieel gemeld bij Bologna en onderzoeken de opties om de 23-jarige spits over te nemen.

Het is onduidelijk of Wolfsburg Van Hooijdonk wil huren of kopen van Bologna. Aanvankelijk leek het erop dat de spits onder trainer Thiago Motta niet op speelminuten hoefde te rekenen. De Nederlander werd zelfs niet meegenomen op trainingskamp en speelde geen minuut in de voorbereiding. Maandagavond tegen AC Milan deed Motta plots toch een beroep op Van Hooijdonk, door hem bij een 0-2 achterstand te laten invallen.

Bologna gaat zich beraden op een mogelijke exit van Van Hooijdonk. Eerder deze maand werd duidelijk dat er ook clubs uit het Championship en de Schotse competitie geïnteresseerd zijn in de aanvaller. Vader Pierre van Hooijdonk liet vorige week in Studio Voetbal al het een en ander los over de toekomst van zijn zoon. "Ik weet wel dat er in Duitsland voldoende wordt gekeken naar Sydney", zei hij onder meer.

Van Hooijdonk beleefde vorig seizoen een sterk seizoen bij sc Heerenveen. Tijdens zijn huurperiode maake hij zestien Eredivisie-goals voor de Friezen. Alleen Anastasios Douvikas (FC Utrecht) en Xavi Simons (PSV) scoorden vaker.