Van Hooijdonk ontzenuwt 'onzin': 'Transfer laat niet lang meer op zich wachten'

Van Hooijdonk ontzenuwt 'onzin': 'Transfer laat niet lang meer op zich wachten'

14-08-2023 17:25
72

De toekomst van Sydney van Hooijdonk ligt mogelijk in Duitsland. Volgens vader Pierre past de Bundesliga zijn zoon als een handschoen, en is er ook belangstelling.

Van Hooijdonk zit op een dood spoor bij Bologna en staat voor een vertrek. "Ik denk niet dat hij teruggaat naar de Eredivisie. Wat ik hem dan wel adviseer? Ik ben heel erg gecharmeerd van Duitsland. Of Engeland, het Championship. Duitsland is fysiek nog één treetje lager dan het Championship. Ik denk dat hij daar uitstekend zou passen."

"Als je dat zegt, zal er wel iets spelen", haakt Rafael van der Vaart in bij Studio Voetbal. Van Hooijdonk erkent dat. "Nou, ik weet wel dat er in Duitsland voldoende wordt gekeken naar Sydney."

Een langer verblijf in Bologna lijkt uitgesloten. "Dat is niet de wens van beide partijen", aldus Van Hooijdonk. "Of het een verkeerde keuze is geweest? Nee, dat is onzin. Hij is daar als speler van NAC naartoe gegaan, heeft voor vier jaar getekend en zou na een half jaar verhuurd worden. Dat traject is precies zo verlopen. Maar ik verwacht niet dat een transfer nog lang op zich laat wachten."

Van Hooijdonk maakte vorig seizoen als huurling van sc Heerenveen zestien goals in de Eredivisie. Hij ligt nog twee jaar vast in Italië, waardoor geïnteresseerde clubs met een transfersom over de brug zullen moeten komen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast