Mislintat prijst 'nummer één prioriteit' hemel in: 'Echte leider en baas achterin'

Mislintat prijst 'nummer één prioriteit' hemel in: 'Echte leider en baas achterin'

22-08-2023 16:14
85

Sven Mislintat kan alleen maar lovend spreken over de nieuwe Ajax-aankoop Josip Sutalo. De Kroaat werd na lange onderhandelingen toch naar Amsterdam gehaald en daar is de Duitse technisch directeur maar wat blij mee. Voor Mislintat was Sutalo hét belangrijkste target.

"Voetbal is een spel waarin fouten worden gemaakt", vertelt Mislintat. "Maar hij blijft daarna altijd doorspelen alsof er niets gebeurd is. Hij is precies wat we zoeken om onze verdediging te versterken. Hij is een echte leider en een baas achterin." Ook het feit dat Sutalo op links en rechts centraal achterin uit de voeten kan, is erg fijn. "Hij kan zowel met Jorrel Hato als met Jakov Medic achterin spelen. Dat geeft ons veel opties."

Voor Mislintat waren de lange onderhandelingen met Zagreb ook geen reden om op te geven. "Het waren respectvolle gesprekken tussen twee prestigieuze clubs, al sinds lange tijd. Het belangrijkste is dat je gecommitteerd bent, want hij was absoluut onze nummer één om te halen. Hij is een geweldige speler voor Ajax en ook Europees gezien staat hij er al goed op."