Sutalo dolblij met transfer naar Ajax: 'Een van de beste clubs van Europa'

Sutalo dolblij met transfer naar Ajax: 'Een van de beste clubs van Europa'

22-08-2023 08:53 Laatste update: 09:58
242

Josip Sutalo is dolblij met zijn overstap naar Ajax. De Kroatische verdediger bestempelt zijn nieuwe werkgever als een van de beste clubs van Europa. 

"Allereerst bedankt", aldus Sutalo in zijn eerste interview voor Ajax TV. "Wat is dit een geweldig gevoel. Ik zit bij een van de beste clubs van Europa. De beste van Nederland. Ik ben er trots op dat ik deze club de komende jaren mag vertegenwoordigen. Ik hoefde niet lang te denken toen ik een aanbod van Ajax kreeg."

"Wie kent Ajax niet? Iedereen kent Ajax", vervolgt Sutalo, die ook interesse genoot uit de Premier League. "Het is een club met een rijk verleden, waar nu veel jonge spelers voetballen. Dit is goed voor mijn ontwikkeling en ik denk dat deze club goed bij me past. Ik ben klaar voor de uitdaging, alleen duurde het even voordat de clubs tot een akkoord kwamen."

De onderhandelingen duurden lang, maar Sutalo had wel direct een goed gevoel toen hij met directeur voetbalzaken Sven Mislintat sprak. "Hij legde uit waarom hij mij wilde hebben, en dat hij van mijn speelstijl houdt. Hij denkt dat ik bij dit team pas en hij vertelde me wat zijn plan is voor mij in Amsterdam. Daar was ik tevreden over en toen waren we het snel eens."