'Lingr is precies wat Feyenoord nodig heeft, de club mist zo'n belangrijke speler'

'Lingr is precies wat Feyenoord nodig heeft, de club mist zo'n belangrijke speler'

22-08-2023 17:15
61

Mick van Buren is ervan overtuigd dat Ondrej Lingr de juiste aankoop is voor Feyenoord. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt de spits van Slavia Praag lovend over zijn ploeggenoot. Van Buren baalt dat hij waarschijnlijk vertrekt, maar ziet een goede match met Feyenoord.

"Hij is precies het type dat Feyenoord op dit moment nodig heeft", vertelt Van Buren vol lof over de nieuwe nummer 10 van de Rotterdammers. "Hij heeft precies wat bij de club past, echt een goede aanwinst. Ik denk zeker dat hij Feyenoord sterker kan maken, vooral omdat ze echt zo’n speler missen. Het wordt voor ons zeker een gemis, omdat hij zo belangrijk is." Feyenoord en Slavia Praag zijn akkoord over de transfer van de Tsjech.

Wedden

Meer odds

Volgens Van Buren lijkt Lingr in zijn spel wel op een speler die Feyenoord in het verleden veel heeft geholpen. "Hij heeft in zijn spel ook wel wat weg van Guus Til, maar aan de bal is Ondrej misschien nog wat beter. Hij heeft veel diepgang in zijn spel en neemt zijn ploeggenoten ook mee met zijn agressiviteit en beweeglijkheid. Hij speelt wat om de spits heen. Ik denk dat de speelstijl van Feyenoord en Slavia redelijk overeenkomen, dus zal hij daar goed in meekunnen."

Van Buren denkt ook dat Lingr een basisplaats kan veroveren bij Feyenoord, omdat hij een voordeel heeft op zijn concurrenten. "Feyenoord heeft nu alleen maar middenvelders die de bal in hun voeten willen hebben. Lingr is ook zonder bal goed. Ik denk dat de fans heel blij gaan zijn met hem. Hij gaat goed in de smaak vallen in Rotterdam."