'Feyenoord akkoord met Slavia over Lingr, andere transferconstructie dan gedacht'

'Feyenoord akkoord met Slavia over Lingr, andere transferconstructie dan gedacht'

22-08-2023 07:29 Laatste update: 11:20
170

Feyenoord en Slavia Praag hebben een akkoord bereikt over de transfer van Ondrej Lingr. Dat meldt 1908, dat net als De Telegraaf melding maakt van een huurconstructie, waarbij de Rotterdammers komende zomer een verplichte optie tot koop hebben.

De transfer van Lingr naar Feyenoord is volgens 1908 maandag in een 'stroomversnelling' geraakt. Vervolgens is binnen 24 uur alles afgehandeld. 1908 en De Telegraaf melden dus dat het gaat om een huurovereenkomst met Slavia Praag, de (vooralsnog) huidige club van de 24-jarige Lingr. Met de huurdeal is een verplichte optie tot koop gemoeid. Een voordeel voor Feyenoord is dat de club dan niet in één keer een fiks geldbedrag op tafel moet leggen, maar de speler al wel kan gebruiken. 

Lingr, die Feyenoord uiteindelijk 4 miljoen euro zal gaan kosten, wordt naar verluidt op korte termijn gepresenteerd in De Kuip. Drie jaar terug betaalde Slavia Praag nog 5 ton voor hem. De aanstaande komst van de nummer 10 heeft mogelijk ook gevolgen voor het verdere transferbeleid van de regerend landskampioen. Het is onwaarschijnlijk dat zowel Luka Ivanusec als Oussama Idrissi nog richting Rotterdam komen. Vermoedelijk gaat Feyenoord kiezen tussen de twee.