Bosz duidelijk bij PSV: 'Wat moet je dan doen hier, de ballen naar voren knallen?'

Bosz ziet 'grote fout' bij PSV: "Ik heb dat dit jaar nog niet meegemaakt"

22 augustus 2023 om 23:28

Peter Bosz vindt dat Ibrahim Sangaré 'een grote fout' heeft gemaakt in aanloop naar de 1-0 van Rangers FC. De coach van PSV benadrukt echter dat hij niet van plan is om van speelwijze te gaan veranderen in Eindhoven.

Door onnodig balverlies van Sangaré kwam PSV op achterstand bij Rangers. Mede door een goal van diezelfde Sangaré werd het uiteindelijk 2-2. "Ik heb denk ik wel een goed PSV gezien, dat geprobeerd heeft te voetballen en te winnen", begint Bosz na afloop voor de camera van RTL. "Dat is helaas niet gelukt, maar we hebben er wel alles aan gedaan."

Vervolgens vertelt Bosz over Sangaré. "Het is gewoon een grote fout van Ibi, dat is duidelijk." De coach is het echter niet eens met de suggestie dat slordig balverlies PSV vaker fataal wordt. "Ik heb dat dit jaar nog niet meegemaakt. Natuurlijk is het inherent aan het voetbal, maar wat moet je dan doen hier? De ballen naar voren knallen zodat je achterin de ballen niet verspeelt? Dat gaan we niet doen. Ik denk dat we het uitstekend gedaan hebben: we hebben de tegenstander laten lopen en gedomineerd. Ik vind wel dat we in de eerste helft tot te weinig uitgespeelde kansen zijn gekomen."

Bosz is ook tevreden over debutant Sergiño Dest, die meteen in de basis stond op Ibrox. "Ik vond hem erg goed. Ik vond hem heel goed spelen. Hij heeft het veel langer volgehouden dan ik dacht. Toen ik het hem in de rust vroeg, ging het goed. Ook tijdens de wedstrijd, omdat hij in de tweede helft aan mijn kant stond, was het makkelijk om dat een beetje in de gaten te houden. Je moet natuurlijk wel oppassen dat hij niet direct geblesseerd raakt in zijn eerste wedstrijd."