PSV heeft zelfde opdracht als vorig jaar na chaotische remise tegen Rangers

PSV heeft zelfde opdracht als vorig jaar na chaotische remise tegen Rangers

22-08-2023 22:54 Laatste update: 23:04
314

Net als een jaar geleden heeft PSV met 2-2 gelijkgespeeld tegen Rangers FC op Ibrox. De Eindhovenaren kwamen twee keer keer op achterstand in Schotland, maar wisten het ook twee keer om te draaien. Daardoor weet PSV wat het te doen staat in de return in eigen huis.

PSV zinde op bezoek bij Rangers op revanche, nadat het vorig seizoen de Champions League misliep door de Schotten. In Glasgow kon Peter Bosz weer beschikken over Noa Lang, terwijl hij ook koos voor debutant Sergiño Dest en Ismael Saibari. PSV begon dominant aan de heenwedstrijd op Ibrox, maar wist dat niet om te zetten tot grote kansen. Er was dus niets aan de hand, tot Ibrahim Sangaré op slag van rust dom balverlies leed. Via Cyriel Dessers kon Abdallah Sima zo fraai de 1-0 tegen de touwen schieten.

Wedden

Meer odds

Met een zuur gevoel zocht PSV daarna de kleedkamers op. In de tweede helft werd Rangers wat sterker, wat aan het begin van de tweede helft een goede kans kreeg. Via onder meer Saibari kreeg PSV ook wat momenten, maar de gelijkmaker hing niet echt in de lucht. Toch wist Sangaré na iets meer dan een uur spelen zijn fout goed te maken, door na een goede actie van Saibari raak te schieten: 1-1.

Het bleef daarna erg spannend op Ibrox. Nadat Noa Lang pijnlijk in botsing was gekomen met Connor Goldson, leek PSV de genadeklap te incasseren: uit een counter wist Rabbi Matondo de 2-1 te maken. Cyriel Dessers gaf net als bij de 1-0 de assist, maar leek buitenspel te staan. De VAR ordeelde echter dat André Ramalho dat ophief. PSV moest daardoor serieus vrezen voor een nederlaag.

Toch wist de ploeg van Peter Bosz nog orde op zaken te stellen. Tien minuten voor tijd knikte captain Luuk de Jong PSV op knappe wijze weer naast Rangers uit een corner. 2-2 werd daardoor de einduitslag, net als een jaar geleden, ondanks dat Rangers nog zocht naar de winnende treffer. PSV weet daardoor dat het aan een overwinning in eigen huis genoeg heeft voor de groepsfase van de Champions League. Een jaar geleden hadden de Brabanders precies dezelfde uitgangspositie, maar ging het in het Philips Stadion uiteindelijk mis.