Sneijder haalt kritiek op PSV onderuit: 'Competitievervalsing, wat een onzin'

Sneijder haalt kritiek op PSV onderuit: 'Competitievervalsing, wat een onzin'

14 mei - 09:22
69

Wesley Sneijder vindt het niet raar dat PSV voor de laatste wedstrijd van het seizoen naar Ibiza vertrekt. Er was veel kritiek op het tripje van de Eindhovenaren en De Telegraaf noemde het zelfs competitievervalsing, maar daar is Sneijder het niet mee eens.

"Competitievervalsing, wat een onzin", luidt de reactie van Sneijder in Veronica Offside op de kritiek naar aanleiding van het PSV-tripje. "Dan had RKC moeten zorgen dat ze iets eerder veilig waren. Dat moet je PSV niet kwalijk nemen. Het is toch logisch dat ze dat doen als ze kampioen zijn geworden. Het EK komt er ook aan, dus die tijd is er na het seizoen niet. Ik begrijp wel dat ze dat nu doen voor die laatste wedstrijd."

Volgens Sneijder hoeft Excelsior zich geen enkele zorgen te maken dat PSV niet scherp voor de dag zal komen aanstaande zondag tegen RKC Waalwijk. "Dan erbij, er zullen misschien spelers spelen die nog niet veel in actie zijn gekomen. Die willen zich ook in de kijker spelen. En Luuk de Jong kan nog topscorer worden, dus al met al zijn de reserves van PSV nog altijd beter dan RKC."

De wedstrijden van RKC en Excelsior zijn zondag de duels met de meeste waarde tijdens de laatste speelronde. De ploeg uit Waalwijk staat nu op de veilige vijftiende plek, maar dat team heeft evenveel punten als de nummer zestien Excelsior. Het verschil in doelsaldo is drie doelpunten, dus mocht RKC tegen PSV veel goals om de oren krijgen, hoeft Excelsior niet eens te winnen van Feyenoord om veilig te zijn.

Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: