Feyenoord heeft 'beloftevolle coach' in vizier: 'Een van belangrijkste kandidaten'

Feyenoord heeft 'beloftevolle coach' in vizier: 'Een van belangrijkste kandidaten'

14 mei - 09:29
85

Nuri Sahin is 'een van de belangrijkste kandidaten' om Arne Slot op te volgen bij Feyenoord, denkt clubwatcher Martijn Krabbendam. De journalist van Voetbal International maakte maandagavond al bekend dat de 35-jarige oud-voetballer als een optie wordt gezien om als trainer aan de slag te gaan in Rotterdam-Zuid.

Sahin is momenteel de assistent van Edin Terzic bij Borussia Dortmund. Hij wil graag op eigen benen staan en bij voorkeur bij een club die uitkomt in de Champions League. "De kans dat er een buitenlandse coach komt, is vrij groot", stelt Krabbendam bij Voetbalpraat op ESPN. "De naam van Sahin kwam via social media aan de oppervlakte. Dan ga je bellen."

"Hij staat bij Feyenoord goed aangeschreven, als een beloftevolle coach. Als potentiële kandidaat ook", gaat hij verder. "Alleen, hij is 35. Als Sahin komt, moet daar een goede, ervaren assistent bij komen. Zo proberen ze tot de benoeming van een nieuwe trainer te komen", aldus Krabbendam, die benadrukt dat er over een week nog geen witte rook is."

Wel is Sahin concreet in beeld bij Feyenoord. "Ik denk dat hij een van de belangrijkste kandidaten is." Sahin, 52-voudig international van Turkije, begon eind 2021 aan zijn trainerscarrière. Bij Antalyaspor stond hij 92 wedstrijden aan het roer, alvorens naar Dortmund te verkassen.

Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: