Vermoedelijke opstelling Ajax: Steijn kiest nieuwe linksback, ook Forbs op de bank

Vermoedelijke opstelling Ajax: Steijn kiest nieuwe linksback, ook Forbs op de bank

24-08-2023 06:45 Laatste update: 07:08
113

De kans lijkt groot dat Owen Wijndal donderdagavond de linksback van Ajax is tegen Ludogorets, dat denkt het Algemeen Dagblad. De vleugelverdediger vervangt Anass Salah-Edinne. Ook Carlos Forbs lijkt tegen Heracles Almelo niet genoeg indruk te hebben gemaakt om zijn basisplaats te prolongeren.

Salah-Eddine speelde afgelopen weekend niet zijn beste wedstrijd tegen Excelsior. Verdedigend liet hij wat steekjes vallen, waardoor de krant denkt dat Steijn Wijndal weer een kans geeft. Het zou de eerste basisplek voor hem betekenen in een officiële wedstrijd dit seizoen. Gaston Avila zou voor de linksbackpositie zijn gehaald, maar de Argentijn bleef in Amsterdam.

Steijn liet al weten dat hij Steven Berghuis een kans gaat geven tegen Ludogorets. De Nederlander is in de Eredivisie nog geschorst, maar tegen de Bulgaren wordt hij als meest aanvallende middenvelder verwacht. Forbs wordt daardoor kind van de rekening. Mohammed Kudus speelt daardoor op rechts en Steven Bergwijn op links. Zomeraankopen Anton Gaaei en Josip Sutalo beginnen op de bank. Devyne Rensch, Jorrel Hato en Jakov Medic gaan waarschijnlijk met Wijndal de verdediging vormen.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Gorter; Rensch, Hato, Medic, Wijndal; Tahirovic, Berghuis, Van den Boomen; Kudus, Brobbey, Bergwijn.