'Ajax ziet linksback in Avila: vertrek Salah-Eddine of Wijndal aannemelijk'

'Ajax ziet linksback in Avila: vertrek Salah-Eddine of Wijndal aannemelijk'

22-08-2023 07:10 Laatste update: 08:43
137

Gaston Avila wordt dinsdag medisch gekeurd bij Ajax. Dat meldt het Algemeen Dagblad, dat weet dat de Amsterdammers de Argentijn willen gaan gebruiken als linksback, niet als centrale verdediger. Zijn komst zou wel eens het vertrek van of Owen Wijndal of Anass Salah-Eddine kunnen betekenen. 

Royal Antwerp FC-trainer Mark van Bommel heeft maandag op een persmoment al bevestigd dat Avila op het punt staat een contract te tekenen bij Ajax. Het enige wat een transfer nog in de weg staat, is de medische keuring, die dus maandag plaatsvindt. Met de overstap zal ruim tien miljoen euro gemoeid zijn. 

'Ajax ziet in de Argentijn, die in eigen land ook wel eens als centrale verdediger opereerde, vooral een linksback', zo tekent het AD op. Die positie is voor trainer Maurice Steijn op dit moment nog een zorgenkindje. Dat bevestigde hij afgelopen zaterdag nog maar eens, toen hij na het duel met Excelsior niet tevreden was over zowel Salah-Eddine als Wijndal. 'Aannemelijk is dat één van hen Ajax na de komst van Avila - al dan niet tijdelijk - zal verlaten', is te lezen. 

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat gaf aanvankelijk de voorkeur aan een linksbenige centrumverdediger. Toen Hiroki Ito vervolgens moelijk haalbaar bleek, schakelde hij over naar Avila, die na Josip Sutalo de Amsterdammers op defensief vlak een nieuwe impuls moet geven. Het is nog niet duidelijk of het tweetal komende donderdag al kan spelen in de play-offs van de Europa League tegen Ludogorets.