'Oud-speler van PSV en AZ in de problemen: beschuldigd van seksueel wangedrag'

'Oud-speler van PSV en AZ in de problemen: beschuldigd van seksueel wangedrag'

24-08-2023 17:56 Laatste update: 18:40
66

Albert Gudmundsson is in opspraak geraakt. De oud-speler van sc Heerenveen, PSV en AZ wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag richting een medewerkster van de IJslandse voetbalbond. Daardoor zal de aanvaller voorlopig niet meer in actie komen voor zijn land.

IJslandse en Italiaanse media maken melding over de aantijging jegens Gudmundsson, op dit moment speler van Genoa. De buitenspeler ontkent dat hij grensoverschrijdend gedrag heeft vertoond, maar de IJslandse voetbalbond is wel een onderzoek gestart. Tot die tijd is Gudmundsson geschorst bij de nationale ploeg.

Afgelopen weekend stond Gudmundsson gewoon nog negentig minuten op het veld bij Genoa, dat met 1-4 verloor van Fiorentina. Het lijkt erop dat de club op dit moment geen maatregelen gaat nemen, waardoor de international, die getrouwd is en twee kinderen heeft, gewoon onderdeel blijft van de selectie.

Tussen 2013 en 2022 was Gudmundsson actief in Nederland. Op zestienjarige leeftijd kwam hij in de jeugdopleiding van Heerenveen terecht, waarna PSV hem oppikte. In Eindhoven wist de rappe aanvaller niet helemaal door te breken, wat later bij AZ wel lukte.