Ajax wacht op bankgarantie van FC Porto in Sanchez-deal

'Ajax wil financiële zekerheid van FC Porto en wacht op bankgarantie voor Sánchez'

24 augustus 2023 om 18:14
Laatste update: 25 augustus 2023 om 10:54

Jorge Sánchez is alleen met Ajax meegereisd naar Bulgarije omdat FC Porto nog geen bankgarantie heeft overlegd, aldus De Telegraaf. Ajax en de Portugese topclub zijn al akkoord over de huur van de rechtsback, maar de Amsterdammers willen volledige zekerheid dat het afgesproken geldbedrag ook daadwerkelijk wordt overgemaakt. 

Porto is bereid om het volledige salaris van Sánchez, zo’n 900.000 euro netto, over te nemen. Vervolgens zal de club, als hij een bepaald aantal wedstrijden heeft gespeeld, de Mexicaan definitief inlijven. Die transfersom is vastgesteld op ongeveer 3,8 miljoen euro. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Sven Mislintat wilde aanvankelijk ook een huursom ontvangen. Even leek de deal tussen Ajax en Porto daarop af te ketsen, waarna de Duitse directeur voetbalzaken besloot dat alleen het betalen van het salaris van Sánchez wel volstond. Ajax had in Anton Gaaei immers ook al een vervanger in huis gehaald. 

Sánchez zit overigens niet bij de selectie voor het duel van Ajax met Ludogorets in de play-offs van de Europa League. De verdediger moet plaatsnemen om de tribune om zo het risico op een blessure voor te zijn.