NEC-routinier Nuytinck heeft dikke huid: 'Kogelbrieven, varkenskoppen, gaat ver'

NEC-routinier Nuytinck heeft dikke huid: 'Kogelbrieven, varkenskoppen, gaat ver'

25-08-2023 14:54 Laatste update: 17:57
51

Bram Nuytinck is niet van slag, nadat vorige week de spelersbus van NEC werd opgewacht door boze supporters na de nederlaag bij Heracles Almelo. In Italië kweekte de routinier (33) een dikke huid.

"Ik heb heel veel gekke dingen meegemaakt", vertelt Nuytinck aan ESPN. Hij speelde in Italië voor Udinese en Sampdoria. "Vorig jaar zijn er wel eens kogelbrieven bij mensen van de club beland. Varkenskoppen werden bij huizen neergelegd. Dat zijn Italiaanse taferelen soms, dat is helemaal niet goed te praten. In het hedendaagse voetbal gebeuren dat soort dingen wel eens, dat gaat te ver."

Wat dat betreft hielden de boze en teleurgestelde supporters van NEC het nog netjes. Deze week werden verhuisdozen neergezet voor de poorten van het Goffertstadion, met daarop de namen van trainer Rogier Meijer, algemeen directeur Wilco van Schaik en technisch directeur Carlos Aalbers.

Van een crisis is echter geen sprake, aldus Nuytinck. "Nee, dat wil ik niet horen." Hij beaamt wel dat er druk staat op de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (zaterdag 18.45 uur). "Wel gek eigenlijk, op de derde speeldag. Ik denk dat je die druk ook moet voelen, want soms is het ook fijn om die druk te voelen. Dan ben je misschien toch iets scherper."