Burger heeft gewenste transfer te pakken, Feyenoord verdient flink mee

Burger heeft gewenste transfer te pakken, Feyenoord verdient flink mee

25-08-2023 16:12
22

Wouter Burger heeft zijn transfer naar Stoke City te pakken. De controleur komt over van FC Basel en tekent voor vier jaar bij The Potters. Feyenoord verdient ook tonnen aan die transfer.

Burger speelde in totaal twee jaar bij Basel, waarmee hij vorig seizoen in de halve finale van de Conference League stond. De transfer naar Stoke City zat er al even aan te komen voor het opleidingsproduct van Feyenoord, maar is nu dus ook een feit. Naar verluidt betaalt de Championship-club een transfersom van vijf miljoen euro, exclusief bonussen.

Dat betekent dat Feyenoord ook goed meeprofiteert van de transfers. De Rotterdammers bedongen namelijk een doorverkooppercentage, toen Burger naar Basel ging. Toen verdiende Feyenoord al zeven ton aan de transfersom, daar komt nu nog eens een slordige 542.500 euro bij door het doorverkooppercentage en de solidariteitsbijdrage.

"Ik heb lang gewacht op deze deal, ik ben blij dat ik eindelijk hier ben en aan dit nieuwe avontuur kan beginnen", vertelt Burger tegenover de clubkanalen van Stoke City. "Stoke was de hele zomer heel duidelijk geïnteresseerd in mij, ze hebben er veel moeite in gestoken om me hier te krijgen."