Borussia Dortmund verspeelt punten op bezoek bij Bochum, Malen trefzeker

26-08-2023 17:23
4

Borussia Dortmund is zaterdagmiddag niet verder gekomen dan een gelijkspel op bezoek bij VfL Bochum. Donyell Malen pikte zijn doelpunt mee voor de Duitse topclub, echter werd er slechts één punt mee naar huis genomen: 1-1.

Bij Dortmund begon Malen in de basis tijdens de derby. Al binnen het eerste kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong. In de dertiende minuut zorgde Kevin Stöger voor de 1-0 na een harde knal in de verre hoek. Voormalig Vitesse-speler Maximilian Wittek gaf de assist. BVB bleef aanvallen, maar kwam in de eerste helft niet tot scoren.

Na de thee moest de man van de assist bij Bochum, Wittek, noodgewongen worden gewisseld wegens een blessure. Na ruim tien minuten te hebben gespeeld in de tweede helft was daar Malen die de bal schitterend langs de keeper van Bochum draait.

Door het gelijke spel in Bochum zakt Dortmund naar de vierde plek in de Bundesliga. De thuisploeg, die gelukkig zal zijn met een punt tegen de topclub uit de Bundesliga, bezet momenteel de veertiende plaats.