'Wij spelen zo slecht, ik kan het niet anders verwoorden... Het is schandalig!'

'Wij spelen zo slecht, ik kan het niet anders verwoorden... Het is schandalig!'

27-08-2023 17:23
82

FC Utrecht-verdediger Mike van der Hoorn slaat met de vuist op tafel na de derde competitienederlaag op rij. De Domstedelingen gingen zondagmiddag onderuit bij PEC Zwolle (1-0).

Het is onrustig bij Utrecht, dat na drie speelrondes op nul punten staat met nul doelpunten voor. De laatste keer dat de club dermate zwak aan het seizoen begon, was in 2001/2022. "Crisis is altijd een heel groot woord, maar ik wil zeggen dat het echt schandalig is dat wij na drie wedstrijden met nul punten staan", foetert Van der Hoorn tegenover Voetbal International.

"Er zit wel een patroon in. Het is nu twee keer achter elkaar dat dit gebeurt", gaat de verdediger verder. "Tegen Heerenveen creëer je nog wel een paar grote kansen. Nu helemaal niet. Ik kan me geen enkele kans voor de geest halen. Het is schandalig! Als je Zwolle-uit speelt moet je minstens drie grote kansen creëren en scoren. Dat schort er wel aan."

Utrecht opende het seizoen tegen PSV (2-0). Toen kwam de ploeg van Michael Silberbauer volgens Van der Hoorn nog goed voor de dag. "Nu spelen we zo slecht. Ik kan het niet anders verwoorden." Van der Hoorn wil het verlies niet wijten aan het grote aantal nieuwelingen. "Uiteindelijk zitten we nu aan de verkeerde kant van het scorebord. Drie gespeeld nul punten én nog niet gescoord. Dat is schandalig."