Zwolle drukt Utrecht nog verder in problemen: promovendus pakt eerste overwinning

27-08-2023 14:08
153

FC Utrecht is de dramatische seizoensstart nog altijd niet te boven gekomen. De ploeg uit de Domstad verloor de eerste twee wedstrijden en ook de derde tegen PEC Zwolle werd verloren. In het stadion van de promovendus werd het 1-0 door matchwinner Ferdy Druijf.

Utrecht verloor de eerste twee wedstrijden van SC Heerenveen en PSV. Tegen PEC hoopte de ploeg van Michael Silberbauer op de eerste overwinning. Utrecht begon met vier wijzigingen aan het duel met Zwolle. De belangrijkste was Tasos Douvikas. De Griek deed niet mee omdat hij bezig is met het afronden van een transfer. Isac Lidberg begon in de basis, net als Zakaria Labyad, Nick Viergever en Sean Klaiber.

In de eerste helft was het noodweer boven het MAC3Park-stadion eigenlijk het meest spectaculaire dat er gebeurde. Beide ploegen creëerden weinig kansen en überhaupt gevaar was er niet op het veld. Zwolle kreeg na een openingsfase in verhouding, iets meer de overhand nadat de eerste helft vorderde. Azarkan pakte nog een donkergele kaart, aangezien een rode kaart ook op zijn plaats had kunnen zijn.

Ook in de tweede helft duurde het lang voordat er gevaar ontstond. Uiteindelijk bood een overtreding van debutant Ryan Flamingo de uitkomst. De van Sassuolo gehuurd verdediger vloerde Zico Buurmeester, waardoor de bal na ingrijpen van de VAR op de stip ging. Druijf pakte het cadeautje uit en maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Utrecht is daarmee afgezakt naar de zeventiende en een na laatste plaats in de Eredivisie.