'Ajax erg dichtbij nieuwe aankoop: gewilde aanvaller dinsdag medisch gekeurd'

'Ajax erg dicht bij nieuwe aankoop: gewilde aanvaller dinsdag medisch gekeurd'

28 augustus 2023 om 18:15
Laatste update: 28 augustus 2023 om 20:12

Ajax en FC Metz zijn bijna akkoord wat betreft de transfer van Georges Mikautadze. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. De puntjes worden op dit moment op de i gezet en de Georgiër wordt dinsdag in Amsterdam verwacht voor zijn medische keuring. 

Eerder kwam al naar buiten dat voor Ajax de komst van Tiago Almada een lastige ging worden. De Argentijn van Atlanta United was de eerste keus om Mohammed Kudus te vervangen, maar Sven Mislintat werd door de raad van commissarissen teruggefloten. Almada zou te duur zijn. Mikautadze was het goedkopere alternatief en bij hem heeft Ajax nu dus wel bijna beet.

Ook werd eerder al bekend dat Mikautadze zelf wel oren had naar een overstap naar Ajax. De spits van FC Metz maakte afgelopen seizoen indruk voor FC Metz en ook het begin van dit jaar is hij op schot in de Ligue 1. Een nadeel voor Ajax is wel dat Mikautadze het liefst vanuit de spits speelt. Op die plek komen ook Brian Brobbey en zomeraankoop Chuba Akpom regelmatig uit.

Mikautadze maakte vorig seizoen 23 doelpunten voor Metz, waardoor de Franse ploeg wist te promoveren naar de Ligue 1. De vraagprijs voor hem zou rond de tien miljoen euro liggen. Ondanks dat de spitspositie zijn favoriet is, kan Mikautadze ook op andere posities uit de voeten. Zo speelde hij in het verleden ook wel eens vanaf beide flanken.

Tegenbod
Volgens De Telegraaf bedroeg het eerste bod van Ajax op Mikautadze vijftien miljoen euro, plus nog vijf miljoen aan mogelijke bonussen. Zijn Franse club Metz zou een tegenbod hebben gedaan van zeventien miljoen euro, plus drie miljoen aan bonussen. Qua bedrag lijken de clubs er dus uit en een volledige overeenstemming is dus dichtbij.