'Grote transferboost Ajax: doelwit wil naar Amsterdam, onderhandelingen lopen'

'Grote transferboost Ajax: doelwit wil naar Amsterdam, onderhandelingen lopen'

28-08-2023 00:00
137

Ajax-doelwit Georges Mikautadze heeft zijn zinnen gezet op een vertrek bij Ligue 1-club FC Metz. Zijn gedroomde bestemming, aldus Voetbal International: Amsterdam.

Volgens VI hoopt Mikautadze op korte termijn de overstap te maken. De Frans-Georgische aanvaller maakte zondag het enige doelpunt in de competitiewedstrijd tegen Clermont Foot en zorgde daarmee voor een (mogelijk) afscheid in stijl. Hij is 'vastberaden de stap naar Amsterdam te maken', klinkt het.

Wedden

Meer odds

Mikautadze heeft over belangstelling niet te klagen, maar verkiest Ajax boven andere geïnteresseerde clubs. Dat zou hij ook hebben laten weten in zijn directe omgeving. De Amsterdammers zijn nu volop in onderhandeling met Metz. De vraagprijs zou rond de tien miljoen euro liggen.

Mikautadze speelde zich vorig seizoen in de kijker door 23 keer te scoren voor Metz, dat mede daardoor promoveerde naar de Ligue 1. De Frans-Georgische aanvaller kan op meerdere posities uit de voeten. Thiago Almada is ook een serieuze kandidaat bij Ajax, maar zijn club Atlanta United zou 27 miljoen euro eisen.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: