Ajax-doelwit is weer goud waard: tweede goal in derde Ligue 1-wedstrijd

Ajax-doelwit is weer goud waard: tweede goal in derde Ligue 1-wedstrijd

27-08-2023 21:49
39

Georges Mikautadze heeft zondag laten zien wat Ajax met hem mogelijk in huis gaat halen. In het Ligue 1-duel van zijn club FC Metz met Clermont Foot kroonde hij zich tot matchwinner.

Dit weekend bleek dat Ajax het oog heeft laten vallen op Mikautadze, die een stuk goedkoper is dan Thiago Almada, de andere kandidaat voor de rol van nummer 10 in Amsterdam. Het transfernieuws werd meteen opgeluisterd met een winnende goal voor Metz tegen Clermont Foot (0-1).

Dat deed Mikautadze in de tweede helft, na een hopeloze uitglijder bij de thuisploeg. Het was zijn tweede doelpunt in de Ligue 1 en mogelijk zijn laatste, omdat Ajax hem naar Amsterdam probeert te halen. De gesprekken zijn inmiddels opgestart. Vorig seizoen scoorde de Georgiër 23 keer, waarmee hij een belangrijke rol had in de promotie van zijn ploeg naar het hoogste niveau in Frankrijk.

Ajax zou zo'n tien miljoen euro moeten betalen voor Mikautadze. De Amsterdamse club zag zondag Mohammed Kudus definitief naar West Ham United vertrekken en is op zoek naar een vervanger. Almada is de hoogst aangeschreven kandidaat, maar zijn club Atlanta United schijnt 27 miljoen euro te eisen.