VI: Ajax heeft Mikautadze binnen, grote transfersom en contractdetails bekend

'Ajax slaat slag: Mikautadze is binnen, transfersom en contractdetails bekend'

29 augustus 2023 om 10:45
Laatste update: 29 augustus 2023 om 13:08

Het is rond, meldt Voetbal International: Georges Mikautadze wordt de volgende aankoop van Ajax. De Amsterdammers troeven 'grote clubs uit Engeland, Frankrijk en Italië' af.

Mikautadze kreeg aanbiedingen van Stade Rennes, Olympique Lyon, Tottenham Hotspur en een Italiaanse topclub, maar wilde na gesprekken met technisch directeur Sven Mislintat alleen nog naar Ajax. FC Metz ontvangt een vast bedrag van zestien miljoen euro uit Amsterdam. Door bonussen kunnen daar nog enkele miljoenen bijkomen, aldus VI.

In de Johan Cruijff Arena ligt een vierjarig contract klaar voor Mikautadze, die dinsdag zijn medische keuring ondergaat. Aansluitend zal hij zijn handtekening zetten. Ajax had ook belangstelling voor Atlanta United-uitblinker Thiago Almada, maar de komst van Mikautadze zou meer prioriteit hebben gehad.

'Ajax ziet hem als multi-inzetbare aanvaller die na het vertrek van Dusan Tadic en Mohammed Kudus weer scorend vermogen toevoegt', klinkt het. Mikautadze maakte vorig seizoen 23 goals voor FC Metz. Na de promotie naar de Ligue 1 scoorde hij al twee keer in drie wedstrijden, waaronder de winnende treffer, afgelopen weekend tegen Clermont Foot (0-1).

Na de komst van de Frans-Georgische aanvaller is het niet uitgesloten dat Mislintat voor de transferdeadline (vrijdagavond) nog een aanvallend ingestelde speler aan de selectie van trainer Maurice Steijn gaat toevoegen. Dat hangt samen met een mogelijk vertrek van Francisco Conceição, Christian Rasmussen én Davy Klaassen, die allemaal in de etalage staan.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: