'Mogelijke uitweg voor Ajax: Wijndal kan rekenen op Premier League-interesse'

'Mogelijke uitweg voor Ajax: Wijndal kan rekenen op Premier League-interesse'

29 augustus om 14:48
Laatste update: 29 augustus om 16:19

Fulham denkt aan Owen Wijndal, aldus The Telegraph. De linksback van Ajax staat op een lijst met 'potential targets' voor de laatste dagen van de transferperiode.

De markt sluit vrijdag om 23.59 uur en voor die tijd staat er nog een hoop te gebeuren op Craven Cottage. Eén van de prioriteiten is de komst van een extra vleugelverdediger. Wijndal geldt als kandidaat én is haalbaar, nu Ajax een overschot heeft aan linksbacks.

Door de komst van Gaston Avila beschikt Ajax over drie linksbacks - inclusief Jorrel Hato vier - waardoor Wijndal of Anass Salah-Eddine verhuurd mag worden. Volgens het Algemeen Dagblad is een tijdelijk vertrek van laatstgenoemde het meest aannemelijk. Het is vooralsnog niet duidelijk of Fulham aan huur of koop denkt bij Wijndal. Eerder nam de Premier League-club al Calvin Bassey voor 23 miljoen euro over van Ajax.

Fulham hoopt zich de komende dagen ook nog te versterken met Lucas Ocampos (Sevilla), Steven Benda (Swansea City) en Niclas Füllkrug (Werder Bremen). Timothy Castagne tekende dinsdagochtend al. Hij kwam voor 17,5 miljoen euro over van Leicester City.

Wijndal maakte vorig jaar voor tien miljoen euro de overstap van AZ naar Ajax. In Amsterdam kwam de elfvoudig Oranje-international nooit op gang. Een half jaar geleden riep hij nog dat hij samen met Steven Bergwijn de beste linkerkant van Nederland en misschien zelfs wel Europa vormde.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: