Azor Matusiwa van Stade Reims hoopt op transfer naar de Premier League

Oranje-oproep lijkt nog niet dichtbij: 'Voor de bondscoach minder aantrekkelijk'

30 augustus om 11:15
Laatste update: 30 augustus om 12:44

Azor Matusiwa droomt van een transfer naar Engeland of Duitsland, zo vertelt hij in #DoneDeal de podcast. De middenvelder van Stade Reims staat in de toekomst echter niet per se onwelwillend tegenover een stap naar de Eredivisie-top, terwijl hij desgevraagd ook over het Nederlands elftal spreekt.

In #DoneDeal krijgt Matusiwa de vraag of hij open zou staan voor een stap naar de Nederlandse top. Deze zomer werd hij een aantal keer genoemd bij Ajax. "Zeg nooit nooit, maar ik denk wel dat ik vanuit Reims een stap wil maken naar het buitenland, naar Duitsland of Engeland", stelt de 25-jarige controleur. "Maar als er een topclub uit Nederland komt en het plan is goed, ga ik er natuurlijk over nadenken. Maar Nederland is niet het eerste waar ik aan denk bij het maken van een transfer."

Vervolgens gaat Matusiwa dieper in op zijn Engelse en Duitse droom. "Engeland zie ik als de beste competitie van de wereld en ik denk dat Duitsland wel bij me zou passen. Als klein kind sprak de Premier League me altijd aan. Ik keek dat elke zondag thuis, Match of the Day."

Oranje
Als Matusiwa in de toekomst transfereert, zou dat ook kunnen helpen voor zijn kansen bij Oranje. Het opleidingsproduct van Ajax heeft niet het idee dat hij nu dicht tegen het Nederlands elftal aanzit. "Ik heb nu twee goede jaren in Reims achter de rug. Natuurlijk denk ik wel eens na over het Nederlands elftal, maar ik denk ook dat het voor de bondscoach minder aantrekkelijk is als je bij Reims zit, dan bij een grotere club."

"Wij hebben met Reims ook echt een hele goede serie wedstrijden zonder nederlaag gehad. Als je dan geen oproep krijgt, ook niet voor de voorselectie, denk ik dat je er nog best ver vandaan zit. Natuurlijk gaat Oranje af en toe wel door mijn hoofd, als je voor een langere periode goed presteert", besluit Matusiwa.