'Daarmee hebben we Silberbauer als trainer laten vallen en is hij de kop van Jut'

'Daarmee hebben we Silberbauer als trainer laten vallen en is hij de kop van Jut'

29-08-2023 15:55 Laatste update: 15:55
60

Nick Viergever heeft samen met zijn teamgenoten het boetekleed aangetrokken na het ontslag van trainer Michael Silberbauer bij FC Utrecht. Het is niet de eerste keer dat hij meemaakt dat zijn coach moet vertrekken. 

"Het zijn altijd hele vervelende momenten omdat je intensief met elkaar samenwerkt en een band opbouwt", aldus Viergever in gesprek met RTV Utrecht. "Deze spelersgroep is wel zelfkritisch. We hebben niet geleverd wat we van elkaar verlangen."

Ondanks dat Silberbauer een relatief onervaren hoofdtrainer was, denkt Viergever niet dat dat het probleem was. "Hij heeft veel ervaring als speler. En nu stond hij aan de andere kant, maar hij weet precies hoe werkt. Natuurlijk moet je dingen leren en maak je fouten. Daar werk je aan, wat spelers ook doen. Dat deed deze trainer ook, hij stond er goed op in de groep."

Silberbauer werd dinsdag al na drie verloren wedstrijden op rij ontslagen bij FC Utrecht. Viergever kan niet zeggen of dat te vroeg was. "Dat is een beslissing van de club. Wij kunnen alleen kijken naar hoe we het op het veld hebben gedaan en dat was niet goed genoeg. En daarmee hebben we hem als trainer laten vallen en is hij de kop van Jut."