'Aderlating voor Volendam: basisspeler verlaat club voor avontuur in Duitsland'

'Aderlating voor Volendam: basisspeler verlaat club voor avontuur in Duitsland'

30-08-2023 13:03
33

Derry John Murkin gaat de deur bij FC Volendam achter zich dichttrekken. Volgens Voetbal International hebben de club uit het vissersdorp en Schalke 04 een akkoord bereikt over een transfer van de verdediger. Inmiddels is hij zelf in Duitsland om de overstap af te ronden.

Murkin had nog een contract tot 2024 bij Volendam. Een paar formaliteiten en de medische keuring moeten nog worden geregeld, maar verder is de transfer zo goed als rond. Een precieze transfersom is niet bekend, maar naar verluidt zou Volendam twee eerdere biedingen van 500.000 euro en 800.000 euro af hebben gewezen. Bij de uiteindelijke som zitten wel bonussen en een doorverkooppercentage.

De Engelse Murkin doorliep een groot gedeelte van de jeugdopleiding van FC Volendam. De linksback speelde bijna honderd officiële wedstrijden voor de hoofdmacht uit het vissersdorp. Vorig seizoen kwam Murkin tot 34 duels voor Volendam en in die wedstrijden gaf hij vijf assists. Ook de eerste twee wedstrijden van het huidige seizoen speelde Murkin.