'Feyenoord heeft vacature ingevuld: Van Sas komt over van Manchester City'

'Feyenoord heeft vacature ingevuld: Van Sas komt over van Manchester City'

30-08-2023 18:40 Laatste update: 18:47
127

Feyenoord gaat zich versterken met doelman Mikki van Sas. Transfergoeroe Fabrizio Romano spreekt van een 'here we go', wat betekent dat de deal beklonken is.

Van Sas komt over van Manchester City en gaat bij Feyenoord een contract tot de zomer van 2026 tekenen. Het is onduidelijk welk bedrag er met de transfer gemoeid gaat. Wel bedingt City een doorverkooppercentage voor een volgende transfer van de negentienjarige Van Sas. De keeper zal vrijdag zijn medische keuring ondergaan, waarna hij zich officieel speler van Feyenoord mag noemen.

Wedden

Meer odds

Feyenoord zat door de blessure van Justin Bijlow met een keepersprobleem. Timon Wellenreuther en Kostas Lamprou zijn de andere doelmannen in Rotterdam-Zuid en trainer Arne Slot en algemeen directeur Dennis te Kloese wilden er een keeper bij hebben die achter Bijlow en Wellenreuther derde sluitpost kan zijn. Nick Marsman was ook in beeld, maar Van Sas wordt de nieuwe doelman van Feyenoord.

Van Sas is veertienvoudig jeugdinternational van Oranje en maakte in 2020 de overstap van de jeugdopleiding van FC Utrecht naar die van City. Daar keepte hij vorig seizoen in de O21, dat uitkomt in de Premier League voor beloftenteams. Ook speelde Van Sas vijf wedstrijden in de Youth League. Daarin werd in de achtste finales verloren van Hajduk Split.