Bosz zet Saibari in zonnetje en blijft stil over Lozano: 'Niet over gehad'

Bosz zet PSV-uitblinker in zonnetje en blijft stil over Lozano: 'Niet over gehad'

30 augustus 2023 om 23:43

Peter Bosz is uiteraard blij met de Champions League-kwalificatie van PSV, maar de coach zag ook dat er een beetje angst in zijn ploeg geslopen was. Ook zet Bosz Ismael Saibari in het zonnetje en stelt hij dat hij het 'helemaal niet' over Hirving Lozano heeft gehad.

Dankzij een klinkende 5-1 zege op Rangers gaat PSV naar de Champions League. Vooraf verzocht Bosz zijn spelers om te genieten van het affiche, maar zelf lukte dat hem niet altijd. "Als ik heel eerlijk ben kan ik niet altijd genieten op de bank, omdat je toch met het resultaat bezig bent. Er zijn fases in deze wedstrijd geweest dat we het moeilijk hadden, dan zit je niet te genieten", zegt Bosz voor de camera van RTL.

Dat PSV in de vorige twee seizoenen juist strandde in de laatste voorronde van de Champions League, zag Bosz bij vlagen terugkomen tegen Rangers. "Het is een aantal keer niet gelukt en dan zit de angst er een beetje in. Dat zag je ook een beetje in de wedstrijd. Ik vond ons vorige week beter voetballen dan vandaag, maar goed: je wint nu met 5-1."

Bosz vindt het 'lastig' om te zeggen op wie hij het meest trots is, maar hij zet Saibari wel even in het zonnetje. "Dan ga je altijd mensen tekort doen, maar natuurlijk heeft Saibari het heel goed gedaan, vooral omdat hij in het verleden niet zo heel veel gescoord heeft. Nu maakt hij twee heel belangrijke treffers. Maar er zijn natuurlijk meer spelers die het vandaag geweldig hebben gedaan."

Tot slot beaamt Bosz dat er geen afspraken zijn gemaakt over geld, nu de Champions League-jackpot binnen is. "Nee, daar hebben we het helemaal niet over gehad, over geld." Over Lozano, die spoedig naar Eindhoven komt, houdt Bosz zijn kaken ook op elkaar. "Daar hebben we ook het helemaal niet over gehad."