ED schat: 'PSV verdient netto zo'n tien tot vijftien miljoen aan Champions League'

ED schat: 'PSV verdient netto zo'n tien tot vijftien miljoen aan Champions League'

31 augustus 2023 om 09:21
Laatste update: 31 augustus 2023 om 09:22

Netto heeft PSV zo'n tien tot vijftien miljoen euro verdiend door zijn Champions League-kwalificatie, zo schat het Eindhovens Dagblad. De plaatsing voor het miljardenbal brengt namelijk ook de nodige kosten met zich mee.

Het is duidelijk dat PSV bruto de nodige miljoenen opstrijkt door de Champions League. De bedragen die rondgaan verschillen, maar de Eindhovenaren kunnen in ieder geval rekenen op dertig tot veertig miljoen euro. Netto houdt de nummer twee van het vorige Eredivisie-seizoen echter een stuk minder over.

Als PSV zich niet had geplaatst voor de Champions League, zou het met een verliezersbonus naar de Europa League gaan. Daardoor neemt het bedrag dat PSV daadwerkelijk netto heeft verdiend aan de overwinning op Rangers, af. Daarnaast moet de club door de kwalificatie de nodige bonussen uitkeren aan spelers en clubs.

PSV houdt daardoor, onderaan de streep, zo'n tien tot vijftien miljoen euro over, schat het ED. Dat bedrag loopt nog op bij goede prestaties van de Brabanders in het miljardenbal. Door de Champions League-kwalificatie is er bij PSV in ieder geval minder druk om te verkopen.