Van Crooij op weg naar de uitgang bij Sparta

Update: 'Van Crooij op weg naar Saudi-Arabië, aanvaller in één klap miljonair'

31 augustus 2023 om 10:59
Laatste update: 31 augustus 2023 om 11:07

Vito van Crooij is hard op weg naar de uitgang bij Sparta Rotterdam. De 27-jarige aanvaller krijgt van de Rotterdamse club momenteel de ruimte om een buitenlandse transfer af te ronden. 

Het is momenteel niet duidelijk om welke buitenlandse club het gaat. Wel is duidelijk dat Van Crooij donderdag zal ontbreken op de training van Sparta, dat vrijdagavond bezoek krijgt van NEC. Van Crooij zal ook ontbreken in de wedstrijdselectie voor het treffen met de Nijmegenaren. 

Op het clubkanaal van de Rotterdammers is te lezen dat 'Sparta hem de ruimte geeft' om de transfer af te ronden. Zodoende lijkt de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk een zeer belangrijke schakel kwijt te raken. De geboren Venlonaar had afgelopen seizoen met twaalf doelpunten en elf assists een groot aandeel in het successeizoen onder trainer Maurice Steijn. Ook dit seizoen speelde hij de eerste drie competitieduels. 

Van Crooij stond afgelopen weekend na de zege van Sparta op sc Heerenveen (1-3) nog voor de camera van VoetbalPrimeur. Toen liet hij zich al uit over een mogelijke transfer. "Aan de ene kant ben ik wel verrast dat ik hier nog sta, aan de andere kant misschien niet. Ik heb het naar mijn zin bij Sparta en om elke week in zo'n team te spelen, is natuurlijk heerlijk. Dat is geen straf natuurlijk. Ik ben nu gewoon nog speler van Sparta, we gaan het in de komende dagen zien", vertelde hij destijds. 

Update: De Telegraaf meldt dat de nieuwe club van Van Crooij uit Saudi-Arabië komt. De aanvaller kan zich zodoende in één klap financieel onafhankelijk spelen. Daartegenover staat ook een aardig bedrag van Sparta, 'dat miljoenen tegemoet kan zien', zo is te lezen.