PSV'er Sambo op weg naar FC Twente

Update: 'FC Twente grijpt mis, PSV'er Sambo wijst geïnteresseerde Tukkers af'

31 augustus 2023 om 10:16
Laatste update: 31 augustus 2023 om 10:55

PSV-rechtsback Shurandy Sambo geniet concrete belangstelling van FC Twente. Dat meldt zowel het Eindhovens Dagblad als Voetbal International. In Enschede moet Sambo de opvolger worden van Joshua Brenet, die al tijden gelinkt wordt aan een vertrek bij de Tukkers. 

Twente heeft de 22-jarige Sambo volgens het ED al geruime tijd op het oog. De ploeg van trainer Joseph Oosting wil met zijn komst voorsorteren op een vertrek van Brenet. Hij is momenteel niet inzetbaar, omdat hij bezig is met een overstap naar een andere club. Fulham zou een van de geïnteresseerden zijn. 

Twente overweegt een bod uit te brengen van om en nabij de drie miljoen euro, inclusief bonussen. Het is vooralsnog niet duidelijk of PSV bereid is om Sambo te laten gaan. Dat zal de komende uren duidelijk worden. De verwachting is van wel, aangezien de vleugelverdediger in de seizoensstart niet tot nauwelijks voorkomt in de plannen van trainer Peter Bosz. 

Sambo werd afgelopen seizoen door PSV verhuurd aan Sparta Rotterdam. Daar gooide hij onder Maurice Steijn hoge ogen. De trainer overweegde eerder deze zomer zelfs om hem mee te nemen naar Ajax. Nu lijkt Twente de beste papieren te hebben om de verdediger in te lijven. 

Update: Twente lijkt toch niet de nieuwe club te gaan worden van Sambo. Volgens het ED heeft hij de Tukkers afgewezen. Sambo lijkt of gewoon bij PSV te blijven, of te verkassen naar het buitenland.