Eiting-soap definitief ten einde: Volendam bevestigt aanstaande Twente-transfer

Eiting-soap definitief ten einde: Volendam bevestigt aanstaande Twente-transfer

31-08-2023 11:15
229

Carel Eiting gaat voor een bedrag van één miljoen euro de overstap maken naar FC Twente, bevestigt FC Volendam na de nieuwe arbitragezaak. De club uit het vissersdorp is opgelegd om mee te werken aan een transfer onder die voorwaarden en is daar niet blij mee.

Nadat Eiting en Volendam voor de tweede keer tegenover elkaar stonden in de arbitragezaal, zegevierde eerstgenoemde nu wel: Volendam is verplicht om mee te werken aan een transfer naar FC Twente van de controleur. Daardoor moet de club akkoord gaan met het 'finale' Twente-bod, ter waarde van een transfersom van één miljoen euro. Daarbij komt ook nog een bonus als Twente een Europese groepsfase behaalt en een doorverkooppercentage.

'FC Volendam accepteert maar betreurt tevens het vonnis van de arbitragecommissie', laat de club weten in een statement. 'Na het eerste arbitragevonnis is duidelijk geworden dat FC Twente en Eiting niet alleen de KNVB- en FIFA-regels hebben overtreden, maar ook hebben samengespannen om een voor hen zo gunstig mogelijke transfersituatie te creëren.'

Volendam vindt het daardoor onterecht dat het moet meewerken aan een transfer, nadat het eerst wel in het gelijk werd gesteld. 'FC Volendam sluit dit hoofdstuk hiermee af, zal volledig uitvoering geven aan het nieuwe vonnis en wenst Carel Eiting veel succes in het vervolg van zijn carrière.' Daarmee bevestigen de Noord-Hollanders nogmaals dat Eiting de overstap naar Enschede gaat maken. Het is een kwestie van tijd totdat hij gepresenteerd wordt.