Feyenoord lost probleem op en heeft stand-in Bijlow en Wellenreuther binnen

Feyenoord lost probleem op en heeft stand-in Bijlow en Wellenreuther binnen

01-09-2023 12:02 Laatste update: 12:24
80

Feyenoord heeft zich verzekerd van de komst van een nieuwe doelman. De negentienjarige Mikki van Sas komt transfervrij over van Manchester City en tekent een contract tot de zomer van 2026 in Rotterdam-Zuid.

City bedingt een doorverkooppercentage voor een volgende transfer van Van Sas, die zijn wedstrijden het afgelopen seizoen speelde voor de O21 van The Citizens. Door de polsblessure van Justin Bijlow kampt Feyenoord met een keepersprobleem. Timon Wellenreuther en Kostas Lamprou waren voor de komst van Van Sas de enige goalies bij de hoofdmacht.

Algemeen directeur Dennis te Kloese en trainer Arne Slot onthulden dat Feyenoord zocht naar een doelman achter Bijlow en Wellenreuther. De Rotterdammers hebben deze zoektocht voltooid, nu Van Sas officieel Feyenoorder is. Van Sas stapte medio 2020 over van de jeugdopleiding van die van FC Utrecht naar die van City. Hij kwam drie keer uit voor Oranje O19.

Van Sas gaat met rugnummer 39 spelen en hij is apetrots dat hij het shirt van Feyenoord mag dragen. "De cirkel is in zekere zin rond. Ooit ben ik in de F-jes al gescout en nu ben ik vele jaren later weer terug als contractspeler, met een hele hoop ervaring die ik onder andere heb opgedaan bij Manchester City. Hier bij Feyenoord wil ik de volgende stappen zetten in mijn carrière en ik hoop te kunnen bijdragen aan verder succes van de club."

DEADLINE DAY: Kijk nu de #DoneDeal-liveshow van vanochtend terug: