'PSV informeert naar Mexicaanse verdediger van tien miljoen euro'

'PSV informeert naar Mexicaanse verdediger van tien miljoen euro'
31 augustus om 17:48
Laatste update: 31 augustus om 18:05

PSV heeft in de zoektocht naar een centrale verdediger ook het oog laten vallen op César Montes. De Mexicaanse verdediger wil weg bij La Liga-degradant Espanyol, staat open voor de Eindhovense club en moet tien miljoen euro kosten.

Dat melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. PSV heeft geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Montes, die ook in de belangstelling staat van Almeria. Hij wil voor het sluiten van de transfermarkt, vrijdag om 23.59 uur, nog een transfer maken.

Montes speelt pas een half jaar in Spanje: Espanyol nam de 26-jarige verdediger in de winter voor acht miljoen euro over van de Mexicaanse topclub Monterrey. Na de degradatie wil hij echter vertrekken. Op het WK in Qatar speelde Montes alle drie de groepswedstrijden.

De entourage van de mandekker van 1,95 meter is al benaderd door PSV, dat snel wil doorpakken. Mogelijk valt er in de komende uren al een beslissing. Naast Montes staan Davinson Sánchez (Tottenham Hotspur), Zeno Debast (Anderlecht) en Jarrad Branthwaite (Everton) nog op de Eindhovense shortlist.