Stap naar Eredivisie boven Arsenal en Napoli: 'Ajax was het meest doortastend'

Stap naar Eredivisie boven Arsenal en Napoli: 'Ajax was het meest doortastend'

02-09-2023 08:24
162

Josip Sutalo licht toe waarom hij voor Ajax heeft gekozen. De 23-jarige verdediger, die overkwam van Dinamo Zagreb, genoot ook interesse van Europese topclubs.

Ajax betaalde 23,5 miljoen euro voor Sutalo, die door Dinamo Zagreb op de hoogte werd gesteld van de Amsterdamse interesse. "En ik dacht alleen maar: wauw! Ik voelde me vereerd en wist direct dat ik naar Amsterdam wilde komen", laat de 23-jarige Kroaat optekenen door De Telegraaf. "Ik was er zelf heel snel uit met Ajax over een contract tot de zomer van 2028, dus de vertraging was echt iets tussen de clubs. Dinamo Zagreb wilde pas na de kwalificatieronden voor de Champions League definitief zaken doen."

Behalve Ajax hadden ook Arsenal en SSC Napoli Sutalo op de korrel. De verdediger vertelt waarom hij voor Ajax heeft gekozen. "Omdat Ajax het meest doortastend was van allemaal. Arsenal en Napoli toonden wel interesse, maar kwamen niet met een concreet voorstel. Ajax wel, dus was mijn keuze wat dat betreft snel gemaakt."

Hoewel Sutalo nog geen minuut heeft gespeeld in het shirt van Ajax, is hij al populair bij de achterban. "Ik vind het mooi, maar heb eigenlijk geen idee waar dat vandaan komt", zegt hij. "Misschien dat de fans me hebben opgezocht op internet of me tegen Nederland hebben zien spelen tijdens de Final Four van de Nations League. Hoe dan ook, ik kan niet wachten tot ik mezelf aan de supporters kan laten zien."