Ajax haalt 'Witschge-kopie': 'Je gelooft niet wat hij allemaal met links kan'

Ajax haalt 'Witschge-kopie': 'Je gelooft niet wat hij allemaal met links kan'

02-09-2023 06:45
223

Ajax-aanwinst Borna Sosa is blij dat hij zich op de valreep speler van Ajax mag noemen. De linkervleugelverdediger stelt dat het transferspel vrijdagochtend pas in gang werd gezet.

Sosa was de laatste versterking voor de Amsterdammers. Hij komt voor ongeveer acht miljoen euro over van VfB Stuttgart. "Ik had een beetje stress omdat het heel, heel snel gebeurde", zegt Sosa op de clubkanalen van Ajax. "Nu ben ik heel blij. Ik ken Sven (Mislintat, td, red.) vanuit mijn tijd bij Stuttgart. Het begon letterlijk vanmorgen, we moesten knallen. Er vonden een hoop gesprekken plaats met mensen van Stuttgart."

De Kroaat stelt dat alle partijen bereid waren mee te werken. "Sven heeft alles duidelijk en snel geregeld." Mislintat is in zijn nopjes met de komst van Sosa. "De missie is volbracht", doelt hij op de transferzomer van Ajax. "Sosa is een echte linksback, aanvallend ingesteld. We krijgen een volwassen speler met veel kwaliteiten. Hij is een ander type dan Avila, die ook centraal kan spelen."

David Beckham
Bij Stuttgart noemde Mislintat Sosa ooit David Beckham. "Hij zei het vanwege mijn linkerbeen, omdat ik voorzetten kan geven vanuit iedere hoek. In Duitsland noemden ze me Flankengott, wat God van de voorzet betekent", aldus Sosa. Mislintat wordt zelf ook gevraagd naar de vergelijking. "Als je bij Ajax werkt moet je zijn linkerbeen vergelijken met die van Richard Witschge. Als je Sosa ziet tijdens de training geloof je niet wat hij allemaal met links kan."