'Balotelli forceert transfer in Zwitserland en wordt uit selectie gezet'

Balotelli uit selectie gezet: 'Hij denkt dat regels alleen voor anderen gelden'

2 september 2023 om 19:21
Laatste update: 2 september 2023 om 19:44

Mario Balotelli wil deze zomer een vertrek naar Saudi-Arabië forceren en daar is men niet van gediend bij het Zwitserse FC Sion. De Italiaan is voorlopig uit de selectie gezet bij de gedegradeerde club. 

Bild en Blick schrijven dat Sion direct heeft gehandeld nadat Balotelli zich niet aan de regels hield. "Mario heeft het vertrouwen dat we hem gaven niet terugbetaald", meent voorzitter Christian Constantin. "Ook heeft hij ons niet terugbetaald voor de financiële inspanningen die we hebben gedaan. Hij denkt dat de regels alleen voor anderen gelden en niet voor hem."

De transfermarkt sluit in Saudi-Arabië later dan in de meeste Europese landen, waardoor de transfer alsnog kan plaatsvinden. "Er is een club uit Saoedi-Arabië geïnteresseerd, maar dat is niet concreet. We zullen zien wat er gebeurt. Op dit moment traint Mario apart van de eerste selectie", besluit Constantin. De inmiddels 33-jarige Balotelli gold in de prille jaren van zijn carrière als waanzinnig talent, maar zakte onder meer door gedragsproblemen steeds verder weg. De aanvaller speelt sinds augustus van vorig jaar in Zwitserland.